Новини компанії

Гайсинський завод став лідером по виробництву цукру

02.03.2016

Гайсинський завод став лідером по виробництву цукру

Гайсинський цукровий завод компанії «УКРПРОМІНВЕСТ-АГРО» виробив понад 104 тис. тонн цукру і став лідером галузі за обсягом виробництва. У виробничому сезоні 2015 року підприємство переробило 692 тис. тонн цукрової сировини; середньодобова переробка склала 7 583 тонни.

Такий результат став можливим завдяки потужній програмі модернізації, що здійснювалась на заводі починаючи з 2006 року і дозволила перетворити невелику цукроварню із потужністю переробки 2500 тонн цукрової сировини на добу у  сучасне підприємство європейського рівня,  здатне переробляти до 8000 тонн цукрового буряку на добу. Крім цього, Гайсинський завод сьогодні є лідером серед українських виробників цукру за показником ефективності. Реалізований на підприємстві проект по переведенню парових котлів з природного газу на вугілля дозволив знизити вартість технологічного пару у 2,5 рази і значно оптимізувати собівартість продукції, що виробляється. В цілому, на програми модернізації на Гайсинському цукровому заводі  спрямовано понад 35 млн. дол. США.

Другий цукровий завод компанії «УКРПРОМІНВЕСТ-АГРО», Крижопільський, також увійшов до трійки лідерів, переробивши 590 тис. тонн цукрового буряку та виробивши 90,7 тис. тонн солодкого піску